Hazai pályán is vereséget szenvedett az Egis Körmend

0
60

Az Egis Körmend hazai pályán kikapott a Szolnoktól a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén, ezzel az Olaj 2-0-ra vezet a három sikerig tartó csatában.

A párharc hétfői nyitányán az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes szolnokiak simán, 92-72-re verték ellenfelüket, a folytatásban pedig a második negyedben “rázták meg magukat”, és a nagyszünetben 45-36-ra vezettek. A Tisza-parti gárdában a szerb Strahinja Milosevic és a csapatkapitány Vojvoda Dávid vitte a prímet, míg az odahaza öt meccs óta veretlen vasiaknál főként Ferencz Csaba remekelt.

A harmadik játékrészben, amely 20-20-szal zárult, maradt a különbség, majd a házigazdák egy 9-2-es rohammal két pontra feljöttek (65-67). A hajrában a Körmendnek megvoltak a lehetőségei, hogy faragjon hátrányán, de két pontnál ekkor sem tudott közelebb férkőzni a keményen védekező Olajhoz. A találkozó legjobbja a hazaiakat erősítő Csorvási Milán lett 21 ponttal.

A 2-0-ra álló párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, a harmadik meccset vasárnap rendezik Szolnokon.

Online statisztika MKOSZ statisztika A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Antonisz Konsztantinidesz: – Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, védekezésben és támadásban egyaránt jól teljesített a csapat. A Szolnok érettebb játékosokkal rendelkezik, s ezt rutinosan ki is használta. Kicsit csalódott vagyok, de nem adjuk fel a küzdelmet, megpróbálunk nyerni Szolnokon. Ha a légiósaink is felzárkóznak a magyar játékosok teljesítményéhez, akkor nem vagyunk esélytelenek.

Dragan Alekszics: – Színvonalas és izgalmas meccsen sikerült legyőznünk a Körmendet. Nagyszerű hangulat volt a csarnokban, s ehhez időnként magas színvonalú játék is társult. Védekezésben több hibát is elkövettünk, nem koncentráltunk eléggé a feladatra, ezért a végjátékot nagy küzdelem jellemezte, de a sorsdöntő pillanatokban jó döntéseket hoztunk. (nso.hu)

[poll id=”53″]

Eredmény, elődöntő, 2. mérkőzés:

Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK 77-80 (25-22, 11-23, 20-20, 21-15)
    A párharc állása: 2-0 a Szolnok javára.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 94-90 (25-26, 21-22, 27-17, 21-25)
A párharc állása: 1-1.

(vasisracok.hu, MTI, nso.hu)