Pontot szerzett a Haladás Pakson

0
51

A sereghajtó Haladás 1-1-es döntetlent ért el a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A szombathelyi együttes három vereség után szerzett pontot, nyeretlenségi sorozata azonban már hat meccs óta tart, s mivel közvetlen riválisai nyertek szombaton, egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a bennmaradást illetően.

A mérkőzés a 77 éves korában elhunyt, olimpiai bajnok Ihász Kálmán emlékére gyászszünettel kezdődött.

A Haladás az első félidő első felében letámadta ellenfelét, a játék – némi meglepetésre – leginkább a hazai térfélen folyt. Kaput eltaláló kísérletet ugyanakkor először a 30. percben láthatott a közönség, ebből azonban egyből gól is lett: Simon szánta rá magát váratlanul egy lövésre a bal oldalról, s ez meglepte Királyt, aki nem tudott hárítani. A találat után megváltozott a játék képe, a Paks átvette az irányítást, s több helyzetet is kidolgozott.

A szünet után fokozatosan a vendégek kerültek fölénybe, próbáltak lendületes támadásokat vezetni, de a befejezések egy ideig nem sikerültek. A hajrához közeledve aztán összejött az egyenlítés, s az utolsó percekben is “nyomott” a Haladás, de – miközben hatástalanított egy-két hazai kontrát – a győztes gólt már nem sikerült megszereznie.

(MTI)