Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia FC 3-0

Fontos győzelmet aratott a Haladás

0
200
Haladás logó

A bennmaradásért küzdő Haladás három góllal nyert a Puskás Akadémia ellen Szombathelyen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia FC
3-0 (2-0)

Szombathely, Játékvezető: Berke

Szombathelyi Haladás: Rózsa D. – Habovda, Jagodics, Tamás, Németh Mi. – Dausvili, Holodiuk (Németh Má., 80.) – Ivanov (Gaál, 77.), Rui Pedro, Ofosu – Rabusic (Priskin, 65.)

Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Poór, Hadzsijev, Sós (Tamás N., 37.) – Varga J., Mioc (Arabuli, 59.) – Knezevic (Urblik, 59.), Nagy Zs., Kiss T. – Radó

gólszerzők: Rabusic (31.), Rui Pedro (45+1., 58.)
sárga lap: Habovda (4.), Dausvili (64.), Holodiuk (73.), illetve Poór (56.)

Az utolsó helyezett hazai csapatban nem állhatott a kapuba Király Gábor, akit az előző fordulóban heves reklamálásért kiállítottak, majd utóbb a szövetség fegyelmi bizottsága a bírói jelentésben foglaltakra hivatkozva három mérkőzésre eltiltott. Ezúttal Rózsa Dániel védett – eredményesen.

Aktívan kezdett a hazai csapat, sorra alakította ki a helyzeteit, de a lehetőségek az első félórában kimaradtak. A vendégek sok technikai hibával játszottak, a szombathelyi letámadás viszont jól működött, és a sokadik helyzet már gólt eredményezett egy szöglet után.

Hátrányba kerülve a Puskás Akadémia is vezetett támadásokat, egy védelmi hibát kihasználva azonban a szünet előtt nem sokkal növelte előnyét a Haladás.

A pihenő után bő tíz perccel Rui Pedro kihagyta a kezezés miatt megítélt büntetőt, de hamar javított, két perccel később betalált, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A vendégek ezután nagy fölénybe kerültek, kapufát is lőttek, ezzel együtt nem volt esélyük a felzárkózásra.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának eredményei:

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 3-1
Paksi FC – Újpest FC 0-2
Kisvárda Master Good – Ferencváros 0-1
Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia FC 3-0
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 2-1
MOL Vidi FC – Debreceni VSC 2-1

(MTI)