A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya pénteken összegezte az önkormányzati választásra való felkészüléshez szükséges feladatokat és minden ezzel kapcsolatos döntést meghozott – közölte a párt pénteken az MTI-vel.

Áder János köztársasági elnök pénteken október 13-ára kitűzte az önkormányzati választásokat.

A Fidesz azt írta: felkészült az őszi önkormányzati választásra, alkalmas és a legtöbb településen már bizonyított, eredményes polgármesterjelöltekkel készül, akik a kormánnyal és a kormánypártokkal együttműködve képesek a magyar falvakat és városokat továbbfejleszteni.

A pártnak csaknem ezer településen van fideszes vagy Fidesz által támogatott polgármesterjelöltje. Ezeken a településeken mintegy 8 millió ember él – tudatták.

Budapesten Tarlós István főpolgármester a kormánypártok jelöltje, aki 2010 óta sikeresen vezeti a fővárost – írták, kiemelve: “Budapest minden téren fejlődik, Európa egyik legbiztonságosabb, legszebb és legdinamikusabban fejlődő városává vált”.

Közölték: a választmány megállapította, hogy a “magyar települések jövőjét is veszélyezteti az ellenzék alkalmatlansága”. Úgy fogalmaztak: “a közösnek hazudott alkalmatlan ellenzéki jelöltek mögött színlelt, álságos, hazug politikai paktumok állnak, amelyeknek legnagyobb áldozatai a magyar falvak és városok lennének”.

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok csak hatalmi osztozkodásra használják fel az önkormányzati választást is: településeket, kerületeket, pozíciókat osztogatnak maguk között, nem a magyar falvak és városok sorsa érdekli őket valójában, csak a saját túlélésük – olvasható a közleményben.

(MTI / MTI archív fotó)