Bizonyára már mindenki számára ismert, hogy a körmendi képviselő-testületben helyet foglaló ellenzéki ex-kosarasok hevesen tiltakoztak az új piac megépítése kapcsán, nyakatekert logika mentén igyekeztek megakasztani az ügyet és még abban az esetben sem kell nekik, ha egyetlen városi forint sem szükséges a megvalósításához.

A vásárcsarnok építését megakadályozni szándékozó, a baloldali tömörülés által támogatott ellenzéki képviselők indítékait feszegető Baloldali Bölcs Baglyok című cikkünk megjelenésekor csak kerestük az indítékokat. Nem értettük, hogy a korábbi hibájukat miért tetézik azzal, hogy a teljes beruházást fedező pályázat benyújtását sem támogatják, miért keresik maguknak továbbra is bajt?

Vajon egyéni érdekek mozgatják őket?

Az nyilvánvaló, hogy van, aki egy, a piachoz közeli utca zaját szeretné elnémítani, a korábbi falusias környezetbe vágyik vissza… de ez az ok kevésnek tűnik.

Olvasóink siettek segítségünkre elgondolkoztató kérdéseikkel, lehet, hogy tudnak valamit?

Vajon üzleti érdekek befolyásolják Őket? – tette fel kérdését egyik olvasónk. Ugyanis az a hír járja, hogy esetleg valamelyikük az ott található sörözőnek és/vagy egy másik üzletnek is tulajdonosa és a befektetését félti?

Láthatóan kivárásra játszanak, várják, hogy elüljön a csatazaj. Cikkünk kapcsán mesterükhöz, korábbi fő támaszukhoz is elmentek tanácsért, de egy kép erejéig sem vállalt már velük közösséget. Talán helyre állt a világ rendje és azért nem beszélnek már egy nyelvet, vagy esetleg ismeri a fiúk stiklieit és azért?

Ki tudja?

Lehet, hogy van egy harmadik szereplő is? Talán erre az olvasói kérdésre is hamarosan választ kapunk.

(9900.hu)