Tóth Norbert újra Körmenden

0
284
Egis Körmend - Falco KC, Tóth Norbert
Egis Körmend - Falco KC, Tóth Norbert

Visszatér az Egis Körmend kosárlabda csapatához a 2016-os kupagyőztes csapat tagja, a magyar férfi kosárlabda-válogatott centere, Tóth Norbert.

A klub kedden jelentette be, hogy Tóth Norbert a szezon végéig szóló szerződést írt alá a körmendiekkel, akikhez a válogatott szünet után csatlakozik.

A 204 centiméter magas játékos 2016-ban Magyar Kupát nyert az Egis Körmenddel, később pedig bajnok lett a Falcóval.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Tóth Norbert visszatér Körmendre

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy immár hivatalos a hír: Tóth Norbert aláírta az Egis Körmendhez szóló szerződését, amely a szezon végéig tart. A válogatott center számára nem lesz szokatlan a város és a sportcsarnok, hiszen tagja volt a 2016-ban kupagyőztes csapatnak, amelyben együtt játszott Ferencz Csabával és Németh Ákossal.

Az idényt Szolnokon kezdő, de onnan február elején saját kérésére távozó játékos tehát a válogatott szünet után nálunk folytatja a játékot.

Tóth Norbert azt mondta, hogy örömmel játszik újra együtt Ferencz Csabával és mindent meg fog tenni a csapatunkért:

„Szeretnem tisztázni, hogy én kezdeményeztem a szerződésem felbontását a Szolnoki Olajbányásznál. Nem voltam megelégedve a saját teljesítményemmel, a rám osztott szerepkörben nem tudtam igazan a csapat hasznára lenni. Örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sikerült korrekt módon elválnunk.

Nagyon sokat számít nekem, hogy újra egy csapatban játszhatok majd Fepuval. Miután a Körmend megkeresett, hamar meg is állapodtunk. Hatalmas bizonyítási vágy van bennem, mindent meg fogok azért tenni, hogy hasznos és eredményes tagja legyek a csapatnak es újra Vas megyei döntő legyen a bajnokság végén!

Hosszú idő után újra beleolvastam a velem kapcsolatos szurkolói kommentekbe. Szeretnek egy dolgot tisztázni: 2016-ban ugyanolyan önfeledten örültem a Körmend kupagyőzelmének (amelyért én is sokat tettem), mint ahogy azt tettem a Falcoval megszerzett bajnoki cím megszerzése kapcsán. Senkit nem akartam az örömömmel megbántatni… Higgyék el, hogy 13 év profi kosárlabdázás és számos elbukott döntő után hatalmas öröm volt végre bajnoki címet szerezni!”

Matthias Zollner nagyon optimistán néz a közös munka elé, vezetőedzőnk a következőket mondta Norbi leigazolásával kapcsolatban:

„Keller Ákos távozása után folyamatosan figyeltük azt, hogy kivel tudnánk helyettesíteni őt. Most adódott a lehetőség arra, hogy Tóth Norbertet leigazoljuk. Minden bizonnyal segítségünkre lesz, hiszen ő egy újabb magas ember, akivel bővül a palánk alatti keretünk. Nagyon tapasztalt, rutinos játékos, aki trófeát is szerzett az Egis Körmenddel, hiszen ott volt a legutóbbi kupagyőztes csapatban. Abból, amit láttam tőle, azt gondolom, hogy ő kiválóan alkalmas arra a játékra, amit én szeretek, amit várok a csapatomtól. Mindemellett a szezon eddigi részében láthattuk, hogy a belső embereink, különösen Travis Taylor és Jordon Varnado nagyon sokat kellett, hogy vállaljanak. Többet kellett, hogy játszanak, mint ami jó a számukra. Mert az általam elképzelt és vezényelt kosárlabdában nem lehet többet játszani, mint 26-28 percet meccsenként. A srácok egy része ehhez képes túl sokat játszott. Remélem, hogy Norbert érkezésével ez a problémánk megoldódik.

De nem csak ezért jó számunkra az érkezése, hiszen ő egy kiváló harcos, aki nagy energiával játszik, amivel plusz minőséget adhat a csapat számára. A játékával jó példát mutathat a fiataloknak arról, hogy hogyan kell megmutatni magukat a parketten. Ezek azok a dolgok, amikre számíthatunk tőle. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen hatással lesz ez a fiataljaink játékperceire. Nos, erre egyszerű a válasz. Ő nem hátvéd, nem mezőnyjátékos, hanem egy center, aki elsősorban ötös poszton játszik, néha persze valószínűleg négyesben is számítunk rá. Ez önmagában megadja erre a kérdésre a választ. Ha megnézzük a fiataljaink posztjait és eddigi játékperceit, akkor láthatjuk, hogy a legtöbben más szerepet kaptak idáig, tulajdonképpen senki játékára nem lehet hátrányos Norbert érkezése. Sőt, a fiatalok számára nagy segítség, ha rutinos kosarasok vannak körülöttük, ami ez igaz az edzésekre és a mérkőzésekre egyaránt. Jó, ha van valaki, aki vezetheti őket, és akit ők követhetnek. Szóval én nagyon pozitív vagyok ezzel az igazolással kapcsolatban, remélem, hogy Norbert sokat segít majd nekünk!”

(bckormend.hu)