További korlátozások léptek érvénybe Körmenden: piac, esküvők

0
195

Bebes István, Körmend város polgármestere tájékoztatott, hogy újabb korlátozások lépnek életbe.

Ezek között a Városi Piac működése és a Hivatali esküvők lebonyolítása, valamint a tájékoztató kampány szerepe hangzott el.

Bebes István tájékoztatása:

Tisztelt Körmendiek!

Az országos veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon további rendkívüli intézkedések bevezetéséről döntöttünk. Korlátozásra kerül többek között a Városi Piac működése is.

Március 21-től a Piac területén kizárólag a különböző élelmiszereket és növényeket árusító árusokat fogadunk. Minden más termék árusítását megtiltjuk. Az érintett árusokkal a Piacot üzemeltető Városgondnokság fel fogja venni a kapcsolatot. Az intézkedés visszavonásig marad érvényben.

Korlátozzuk a Hivatali esküvők lebonyolításának módját is. A mai naptól kizárólag a szombati napokon lesz lehetőség esküvőket tartani a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal épületében, a jelen lévő meghívottak létszámát pedig 15 főben maximalizáljuk. Az intézkedés szintén visszavonásig marad érvényben.

A következő napokban tájékoztató kampányokat indítunk a Körmend FM műsoraiban, reklámblokkjaiban, amelyek megbízható és hiteles információkat fognak nyújtani a lakosság részére a koronavírus terjedéséről, megelőzéséről, és a bevezetett rendkívüli intézkedések végrehajtásáról.

Szeretném jelezni, hogy hosszas tárgyalásokat követően sikerült megfelelő mennyiségű védőfelszerelést és fertőtlenítőszert vásárolnunk, melyek több részletben, a mai nappal kezdődően kerülnek leszállításra. Mind a háziorvosok, mind pedig az intézmények megfelelő ellátottsága tehát biztosított lesz az elkövetkezendő hetekben. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezetőségének, akik segítségünkre voltak a védőfelszerelések beszerzésében!

Ismételten kérem a tisztelt lakosságot, hogy a meghozott intézkedéseket és javaslatokat a lehető legszigorúbban tartsák be! Kiemelten kérem az idős korosztályhoz tartozó honfitársainkat, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és a lehető legminimálisabbra csökkentsék a kontaktusaik számát! Forduljanak bizalommal a Szociális Szolgáltató és Információs Központ munkatársaihoz, akik segíteni fognak számukra a mindennapi tevékenységeik elvégzésében!

Kérem vegyék komolyan a kéréseinket és a különböző figyelmeztetéseket! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak embertársaikra!

(9900.hu)