Az Edda művek régi slágere juthat a Vas megyei választópolgárok eszébe Bana Tiborról. Az előző ciklusokban a Körmendet, Szentgotthárdot, Vendvidékiet és az Őrséget, a Hegyhátat és Jánosházát is felölelő Vas megye 3-as választókerületben induló és rendre V. Németh Zsolttól nagyarányú választási vereséget szenvedő Bana Vas Népében is megjelent nyilatkozata alapján úgy tűnik Vas megye 1. számú, szombathelyi választókörzetében szeretné megmérettetni magát.

Azaz eddigi választókörzete szavazóinak, szülővárosának hátat fordítva a látszólag könnyebb ellenállás irányába haladva, egykori pártját is sutba dobva a nagy ellenzéki szivárványkoalíció hasznos kis tagjaként próbálja egyengetni karrierjét. Volt jobbikos politikusként a baloldali elvtársi összeborulást választva. Egyszer itt, egyszer ott, egyszer ilyen, máskor amolyan elvek mentén. Jobb vagy bal mindegynek tűnik, lényeg a karrierépítés a „Közösen Vas megyéért” hangzatos szlogenje mögé bújva.

A liberális-baloldali platformon Bana előválasztáson mérettetné meg magát együtt az őt támadó kenguru jelmezes budai aranyifjú Ungárral, az adóbűnöző Czeglédyvel, esetleg az ex MSZP-s noname László Győzikével. Szép kis csapat Bana új elvtársi közössége, szép kis utat kellett megtennie Szentgotthárd egykori eminensének, míg felnőttkori értékválasztásának jelenbéli színpadára ért.

Lassan azonban a reflektor a színpadra világít, aztán kezdődik az első nagy felvonás, ahol lehet, hogy Bana „keserű könnye majd az arcát mossa”? S akkor újabb pálfordulásként vajon Bana újra hazatér? Szembenézve a Vas 3 kemény valóságával? Ahol esetleg: „ő már nem kell”, úgy ahogy az EDDA ezt már anno megénekelte.

(VasiSrácok.hu)