Bana Tibor a korábban már többször elbukott Gyurcsány Ferenc hatalomra segítésén dolgozik, csak egy cél lebeg a szeme előtt a parlamenti mandátumának átmentése a következő ciklusra.

A képviselő nem riad vissza semmitől hisz veszíteni valója gyakorlatilag már nincs, a 2006-tól mögötte összegyűlt keménymag, a nemzeti radikálisok ugyanis mind csalódtak, kihátráltak, szétszéledtek az ex-Jobbikos árulása után.

A Dél-vasi leszerepelést és pártvesztést követően pedig újabban Szombathely felé kacsintgat ahol a még megmaradt csapatrészekkel egyesületet alapított és a kamarai tagságától megfosztott Czeglédyvel, valamint a liberális budai milliárdossal versenyezne az egyesült ellenzék képviselőjelölti posztjáért.

A kiválasztás láthatóan nem megy könnyen, hiszen ahogy a baloldaltól már megszokhattuk, egymással sem képesek egyességre jutni és úgy tűnik a legutóbb becsatlakozott friss Momemtumos László Győzővel már négyen játsszák a székfoglalós játékot.

Bana azonban nyitva hagyta a kiskaput arra az esetre, ha nem ő kerülne ki győztesként Szombathelyen az ellenzéki versengésből. Jelezte ugyanis, hogy ebben az esetben szívesen visszatérne a körmendi központú választókerületbe is. Neki tehát, ha ló nincs, jó a szamár is. A korábban oly’ sokszor emlegetett lokálpatriotizmusát felváltotta a jéghideg érdekpolitizálás. Mivel most Szombathelyen jobb esélyekkel futna neki a választásoknak, ezért probléma nélkül adja fel elveit és hagyja cserben a rá szavazó körmendieket. Persze, ha mégsem sikerülne, akkor azért mégiscsak visszatérne ide, ebbe a körzetbe. Neki ugyanis már csak egy dolog számít: víz felett maradni a hazai politikai életben, megtartani a jól fizető állását. Nem számítanak a korábban általa oly’ sokszor emlegetett elvek sem.  Pénz legyen, a többi nem számít. Van azonban számára egy rossz hírünk: a körmendieknek viszont igen.

(VasiSrácok.hu)