November 14-én jelent meg egy interjú Zsebe Ferenccel, korábbi válogatott kosárlabdázóval, jelenlegi ellenzéki önkormányzati képviselővel a Magyar Nemzet internetes oldalán. Az érezhetően sértett hangvételű interjúban Zsebe többször is kihangsúlyozta, hogy 2018 óta, mióta eladta a klubot és lemondott az ügyvezetői posztjáról gyakorlatilag semmilyen köze nincs a körmendi kosárlabdához, annak munkájában immáron több mint két éve nem vesz részt.

„Két éve nem vagyok képben a csapatról, azóta nem járok mérkőzésekre.”

„… 2018 júliusában megtörtént, aznap lemondtam, és azóta lényegében nincs közöm sem a klubhoz, sem a kosárlabdához.”

A szerkesztőséghez eljutatott információk azonban ennek az ellenkezőjét látszanak bizonyítani, melyek szerint az egykori kiváló kosárlabdázó a mai napig munkaszerződésben áll a körmendi kosárlabda klubot működtető BASKETBALL Körmend Sport Kft-vel, amiért havi szinten fizetést és különböző költségtérítéseket vesz fel.

Valami tehát láthatóan nem stimmel az üggyel. Vagy Zsebe tagadta le a munkaszerződés létét a Magyar Nemzetnek adott interjúban, vagy valóban nincs már köze a körmendi kosárlabdához. Legalábbis elméletben. Pénzt ugyanis ennek ellenére a jelek szerint továbbra is havi szinten felvesz munkabér és költségtérítés címén. Kérdés, hogy egy munkaszerződésben lévő alkalmazott miért tagadja le a foglalkoztatásának tényét, majd miért próbálja meg negatív színben feltűntetni munkaadóját?

Szerettünk volna tiszta képet kapni az ügyben, ezért szombat délelőtt e-mailben küldtük meg kérdéseinket mind Zsebe Ferencnek, mind Hajba Ádámnak, a klubot működtető Kft. ügyvezetőjének. Válasz azonban egyelőre egyik fél részéről sem érkezett. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy igazak-e az értesüléseink és Zsebe valóban a klub alkalmazottja-e még 2018. óta. Amennyiben igen, akkor pontosan milyen feladatokat lát el a csapat körül, milyen formában és heti hány órában van foglalkoztatva, illetve, hogy ezért pontosan mekkora fizetést és költségtérítést vesz fel havi szinten az ellenzéki képviselő, aki saját bevallása szerint 2018 óta kivonult a körmendi kosárlabdából.

Amennyiben válasz érkezik valamelyik fél részéről azt természetesen azonnal közölni fogjuk. Az üggyel kapcsolatban pedig a későbbiekben még részletesen is foglalkozni fogunk.